19, 20 & 21 mars
Föreställningen är ca 40 min
Norrtullsgatan 7

Träda, Trassla, Tråda 

av Helena Lambert & Sara Lindström Lindhe

NÄR: Tisdag 19 mars - Torsdag 21 mars kl 10.00 & 13.00
VAR: Weld, Norrtullsgatan 7 (Hitta hit)
FÖR VEM: Anpassad grundskola F - 9
BILJETTER: 50 kr/st inkl. kulanpremien*


TRÄDA TRASSLA TRÅDA…
Kan vi känna medlidande med en hoptrasslad tråd? Kan vi förnimma silkesfjärilens vingslag genom tygets böljande rörelse?
Kan vi höra skogen tala genom tvinnande papper?


I "Träda Trassla Tråda..." bjuds publiken in till ett landskap uppbyggt av papper, tyg och trådar. Med visuella, auditiva och taktila grepp omvandlar dansarna successivt landskapet. Gläntor öppnas upp, där materialens levande ursprung och sjudande kraft skymtar fram och kommer till uttryck. En interaktiv lek mellan dansare, material och publik uppstår när trådar trasslas till liv, tyg böljas ut i blom och papper prasslas till trädtunnlar genom rummet.

Under föreställningens gång kan publiken välja att stå, sitta, eller ligga ner, bara titta, bara lyssna eller kanske känna på och röra vid något lite grann. I slutet av föreställningen bjuds publiken upp på scenen, där den som vill kan följa dansarnas väg genom landskapet, interagera med och utforska materialen lite närmare.

”Träda Trassla Tråda…” är ett multisensoriskt verk i gränslandet mellan dans- och konstinstallation, för en ung publik med funktionsvariationer.

Röster om föreställningen:
“Vår personal och eleverna tyckte det var jättekul. Så fantastiskt att kunna ta en promenad till något spännande och ovanligt. Eleverna var delaktiga, de blev nyfikna på de olika ljuden och materialen och det de såg. Det drog till sig deras uppmärksamhet och viljan att göra, agera, utforska de olika materialen. Väldigt intressant scenografi som väckte elevernas uppmärksamhet och sinnen. Det var bra att det  inte var en specifik handling som skulle följas och pusslas ihop i slutet. …Eleverna blev väldigt absorberade av föreställningen och släppte inte det de såg med blicken…
Vi är jätteglada att ha fått den här möjligheten!”
Lotta Pettersson, Matteusskolan, anpassad skola åk F-9

Foto: Joakim Olsson