Kontakt

Vill du veta mer om DANSiSTAN/CIRKUSiSTAN eller har frågor kring en föreställning?

Anna Berglund
Verksamhetsledare

076-050 60 11 anna@dansistan.se

Christina Langert
Publik/Administration

070-485 24 34 boka@dansistan.se

Veronica Linarfve Kommunikatör

Hallå där Christina Langert, som arbetar med publik och administration på DANSiSTAN/CIRKUSiSTAN. Varför tycker du att alla skolbarn ska få se en eller flera dans- och cirkusföreställningar under skolåren?

Det är två konstformer som når ut till våra känslor med kroppen. En dans- eller cirkusupplevelse kan förmedla och signalera en kroppslig förståelse eller känsla som är svårt att sätta ord på men viktig att få vara med om. Därför tror jag det är angeläget att man under sin förskole- och skoltid får möjlighet att se både dans och cirkus flera gånger.

Hur bokar man?
Det är superenkelt. Titta på utbudet på hemsidan, vi erbjuder ett program med hög konstnärlig kvalitet och presenterar föreställningar från förskola till gymnasium inklusive anpassad grundskola och anpassat gymnasium. När ni valt vad ni vill se, mailar ni mig på boka@dansistan.se eller via ett formulär
Vi tar hand om att registrera Kulanpremien, ni behöver inga biljetter och vi möter er på plats. Supersmidigt.

Vad händer efter föreställningen?
Efter föreställningen finns ett stort värde i att låta barnen/eleverna få möjlighet att reflektera över vad de har sett och upplevt. Vi erbjuder en lärarguide som består av enkla frågor som vi delar ut till er lärare/pedagoger efter föreställningen. Ibland bjuder vi in till en stunds reflektion på plats. Eleverna erbjuds då att dra en fråga som de anonymt får svara på. Det brukar bli en spännande stämning och vi har tagit emot så många fantastiska reflektioner från elever genom åren.

Kan ni komma ut med föreställningen till skolan?
DANSiSTAN/CIRKUSiSTAN samarbetar med flera olika scener runt om i Storstockholm. Vi kommer inte ut till skolor utan ser ett värde i att barn och unga i tidig ålder får möjlighet att besöka flera olika scener under sin skoltid. Vi vill vara med och skapa en trygghet och igenkänning vid scenbesök för den yngre publiken.

Till sist, vad tycker du själv mest om med samtida cirkus och dans?
Den är väldigt öppen och fri i sin tolkning vilket gör att många kan uppleva något i både dans och cirkus som tilltalar just dig. Den sätter igång din fantasi och där finns inget tak för vad som är möjligt.