30 & 31 jan och 1 feb
föreställningen är ca 50 min
Weld, Norrtullsgatan 7

Skymningsfåglar
med Arena Baubo

NÄR: 30 & 31 jan kl 10.00 och 13.00 samt 1 feb kl 13.00
VAR: Weld, Norrtullsgatan 7 (Hitta hit)
FÖR VEM: högstadiet
BILJETTPRIS: 50 kr/st inkl. kulanpremien


En betraktelse om mörkrets betydelse för det levande.
 
 Här möter du all den livfulla aktiviteten som pågår i naturen när människan vanligtvis ligger och sover. Ett oändligt mörker som vi varken kan förklara eller förstå, men som ändå är en plats med trädtoppar som skymtar i månljus. Insekter i hårt arbete, fladdermöss som jagar och lysmaskar som leker kurragömma i växtligheten i natten. En upplevelse där vi som i skymningen får känna hur ljuset avtar och mörkrets dunkla värld tar över. 

I föreställningen sveper ljud, rörelse och ljus in oss i den mörka naturen där ögon och öron, känselspröt och känslokroppar uppmärksammar oss i natten. Publiken blir en del av iscensättningen och i mörkret blir deras konturer vaga och omgivningen sipprar in i dem. Rörelse från fladdermöss, fukt, vind och lysmaskar formar dansarnas kroppar och leder dansen in i skärningspunkten mellan mörker och ljus. Vi spekulerar i hur det är att vara ett djur, en växt eller en insekt med förmågor särskilt anpassade till mörkret.  

I en tid av dygnet runt-konsumtion, ljusföroreningar och klimatförändringar begrundar vi mörkret och frågar oss vad människan är i den dunkla naturen. Genom rörelse, text och ljud skapas både vackra och grymma scenbilder där vi låter det mer-än-mänskliga leda oss. 

Idé och koreografi: Katja Seitajoki i samarbete med dansarna och Lisen Pousette Dansare: Ellen Söderhult, Noah Hellwig och Lisen Ellard Kompositör: Tomas Björkdal och Lena Swanberg Text: Alexandra Loonin Kostym och scenografi: Maline Casta Ljus: Mira Svanberg Teknik: Ronald Salas Sömmerska: Lotta Danfors Konstruktör ljusskulpturer: Rolf Schuurmans
Produktion: Arena Baubo
Foto: José Figueroa
 
Skymningsfåglar görs i samarbete med SITE, Weld, DansPlats Skog, Skeppsholmsstudion och Gula Villan. Med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Stockholms Stad och Region Stockholm.

Om Katja Seitajoki
Katja Seitajoki är verksam som koreograf/regissör och projektledare/producent. Med experimentlust, mod och finurlig humor lyfter hon fram brännande samhällsfrågor för barn, unga och vuxna. Mötet mellan konsten och publiken står alltid i centrum. Genom åren har hon skapat föreställningar i traditionella scenrum och ute i samhället och naturen. Många av hennes verk har skapats inom ramen för Arena Baubo och visats bland annat på Weld, MDT, Turteatern, Inkonst, Uppsala Stadsteater, Dramalabbet, Orionteatern och Stora Teatern.