30 & 31 jan och 1 feb
föreställningen är ca 50 min
Weld, Norrtullsgatan 7

Skymningsfåglar
med Arena Baubo

NÄR: 30 & 31 jan kl 10.00 och 13.00 samt 1 feb kl 13.00
VAR: Weld, Norrtullsgatan 7 (Hitta hit)
FÖR VEM: högstadiet
BILJETTPRIS: 50 kr/st inkl. kulanpremien


Dansföreställningen Skymningsfåglar är en ljud- och rörelseinstallation där vi undersöker mörkret och nattens betydelse för det levande.
Det är en upplevelse där åskådaren, som i skymningen, får ta in hur ljuset avtar och mörkrets dunkla värld tar över. Vi arbetar med den livfulla aktiviteten som pågår i naturen när människan vanligtvis ligger och sover.

Genom ljudlandskapet förflyttas vi till den mörka naturen där ögon och öron, känselspröt och känslokroppar uppmärksammar oss i natten. I mörkret blir våra konturer vaga och omgivningen sipprar in i oss. Rörelse från fladdermöss, fukt, vind och lysmaskar kopplas samman och leder våra kroppar in i det oändliga kretsloppet i naturen. Vi spekulerar i hur det är att vara ett djur, en växt eller en insekt med förmågor särskilt anpassade till mörkret.

I en tid av dygnet runt-konsumtion, ljusföroreningar och klimatförändringar vill vi begrunda mörkret och frågar oss vad människan är i den dunkla naturen. Genom rörelse, text och ljud skapas både vackra och grymma scenbilder där vi låter det mer-än-mänskliga leda oss.

Idé och koreografi: Katja Seitajoki i samarbete med dansarna och Lisen Ellard. Dansare: Ellen Söderhult, Noah Hellwig och Lisen Pousette Kompositör: Tomas Björkdal och Lena Swanberg Text: Alexandra Loonin Kostym och scenografi: Maline Casta Ljus: Mira Svanberg Teknik: Fredrik Glahns Sömmerska: Lotta Danfors Konstruktör ljusskulpturer: Rolf Schuurmans
Produktion: Arena Baubo Foto: José Figueroa