10, 11 & 12 okt
Föreställningen är ca 60 minuter
HALLEN/Farsta

NET av OR/Eller

Scen: Dansens Hus c/o HALLEN/FARSTA (hitta hit)

Tisdag 10 oktober – Skolföreställning för lågstadiet 10.00 och 13.00
Onsdag 11 oktober – Skolföreställning för lågstadiet 10.00 och 13.00
Torsdag 12 oktober – Skolföreställning för lågstadiet 10.00 och 13.00

Pris: 50 kr/biljett inklusive Kulanpremien

Välkommen till NET - en interaktiv dansföreställning där du håller i spelplanen!

I NET flyttar ett nät in och sprider sig i scenrummet. Tillsammans med tre dansare vecklar du ut föreställningen och ett koreografiskt kalejdoskop uppstår. Här går vi vilse i ett böljande landskap av 192 elastiska fyrkanter, som med dansen som motor öppnar portar till nya rum att kila in våra fantasier i. Till medryckande beats och melodiösa slingor bygger vi tillsammans en delad estetisk erfarenhet.

Som kontrast till samtidens tankar om identitet, autonomi och oberoende, bjuder NET upp till dans genom att ge plats för dig att bli en länk i kedjan, en tråd i nätet eller en atom i molekylen. Med spekulerande nyfikenhet får vi syn på oss själva som delar av nya figurer i konstant transformation. Kanske är det här en värld där sjungande katter gör entré och där pixlade avatarer dansar i en pyramid? 

OM OR/ELLER

Madeleine Lindh och Anja Arnquist har varit aktiva inom dans och koreografifältet sedan det tidiga 2000-talet. 2018 började de att arbeta som konstnärsduo under namnet OR/ELLER. Snabbt fick OR/ELLER möjlighet att skapa verk för institutioner och scener nationellt och internationellt. Efter succén med barnföreställningen WEB som besökt Dansens Hus i flera omgångar och som spelats närmare hundra gånger, kommer nu uppföljaren NET. Föreställningen har skapats tillsammans med DANSEHALLERNE i Köpenhamn och Danmarks barn och unga nätverk KORA. 

OR/ELLERs danskonst kännetecknas av starkt visuella sceniska verk med dansen som talande motor. 

Deras senaste verk, Terrarium, skapades för Norrdans ensemble och har mött både publikens hyllningar och kritikernas uppskattning. Under 2024 turnerar NET i både Sverige och Danmark och deras nya verk DOLLY får premiär på MDT i Stockholm. Duons återkommande intresse är att arbeta med konceptet “inuti”, som de driver parallellt genom koreografi och scenografi och genom att låta sina föreställningar kila in sig i stora format på större scener eller mellan två böcker på ett bibliotek. OR/ELLER tänker på sina verk som kontaktytor, dit de bjuder in både dansare och publik, barn som vuxna, att bli del av en fiktion som leker med en både komplex och enkel ton, där både allvaret och humorn får plats.

Titta in på oreller.se för att se och läsa mer om Anjas och Madeleines arbete.

 

Medverkande:

Koncept, koreografi & OR/ELLER – Anja Arnquist, Madeleine Lindh

Dansare: Elinor Tollertz Bratteby, Rebecka Berchtold och Karin Bergman

Scenografi: OR/ELLER i samarbete med Naemi Gustavsson

Kostym: Naemi Gustavsson

Musik: William Rickman

Grafik, illustration: Agnes Florin 

Produktion: OR/ELLER  & Nordberg Movement

Presenteras av: Dansens Hus Stockholm

Samproduktion: Dansehallerne Köpenhamn och Norrlandsoperan, Umeå

Genomförs med stöd av Stockholms Stad 

Maxantal skolföreställningar 40 barn + pedagoger