8&9 oktober
kl 10.00 & kl 13.00
Årsta Folkets Hus

HÖR SÅ TYST DET ÄR 

AV NYXXX


Var: Årsta Folkets Hus
När: 8 oktober kl 10.00 & kl 13.00
När: 9 oktober kl 10.00 & kl 13.00
Längd: 45 min
Pris: 50 kr inkl Kulanpremien


BIBU nominerad föreställning för åk 2-5 där publiken är med och skapar en tystnadskonsert med mycket små ljud. 
Om lyssnande, längtan och vänskap. 

 “Hör så tyst det är” är en chans att bekanta sig med ljudteknik och genom en egen, unik upplevelse förstå och skapa musik. Det är också en berättelse om vänskap på avstånd. Alla i publiken bär hörlurar under hela föreställningen och får vara med och skapa ljuden. I utforskandet av vad ljud kan vara och vad ljuden kan berätta får vi använda vår fantasi och vårt lyssnande på ett nytt sätt. 
Julia är tystnadsmusiker. Hon gör musik med väldigt små ljud. Långt ute på havet befinner sig Julias bästa vän, ishavsforskaren Dunja. När de var mindre gjorde de musik tillsammans och nu skickar Dunja saker hon hittar i havet till Julia som samlar dem i ett ljudarkiv. Med publikens och arkivets hjälp skapas en brusande böljande konsert. Vänskapen som skildras i föreställningen sker på avstånd. Berättelsen berör temat att skiljas från en vän (på grund av flytt, flykt, skolbyte etc) utan att det resulterar i en kris för vänskapen.

 KONCEPT: Nyxx, TEXT: Tova Gerge, REGI: Ebba Petrén och Gabriel Widing, SCENOGRAFI: Sofia Romberg, LJUS: Kerstin Weimers, LJUDDESIGN OCH KOMPOSITION: Elize Arvefjord, FOTO: Linda Himsel, TILLVERKNING: Regionteatern Blekinge Kronobergs verkstäder