4, 5, 6 samt 10 okt
Föreställningen är 45 minuter
Spelas på Fylkingen samt Dieselverkstaden

FoF - FÖRESTÄLLNINGEN OM FITTAN/SNIPPAN
med KROPPSKLUBBEN

VEM: Målgrupp: 10-12 år
VAR: Spelas på Fylkingen i Stockholm (hitta hit) 10 oktober 2023 kl 10.00 & 13.00
samt Nacka, Dieselverkstaden (hitta hit), 4,5,6 oktober 2023 kl 10.00 & 12.30
Pris: 50 kr/biljett (inklusive Kulanpremien)

FOF - föreställningen om fittan/snippan, är en lekfull och undersökande föreställning för mellanstadiet och deras vuxna. Dansarna introducerar sin publik till en värld där vi tillsammans utforskar och ställer oss frågor kring en av våra mest laddade kroppsdelar och ord.

Dansarna vecklas ut som en stor blomma, omskapas likt ett kalejdoskop och plockar bokstavligen ner kroppsdelen från dess piedestal. De leker sig fram till kunskap om kroppsdelens anatomi och tillsammans närmar vi oss ordet fitta och avdramatiserar dess laddning när vi blir fitta med ”Fittis och Svettis” och slår oss ner på fittkuddarna i vår egen hallongrotta.

I FOF undersöker vi hur fittan kan vara en kroppsdel och ett ord precis som alla andra och hur vi tillsammans genom rörelse, ordlek och kärlek kan göra ett skällsord till ett positivt laddat manifest. Med finkänslig ton, lekfullhet, kroppsglädje och en stor portion humor bjuder KROPPSKLUBBEN in till FOF - föreställningen om fittan/snippan.

Kroppsklubben har tagit fram en lärarhandledning för att analysera och diskutera föreställningen.
Handledningen hittar du här

"En gåva till alla lärare som har ansvar för undervisning i sexualitet, samtycke och relationer!"
- Irene Grahn, Scenkonstproducent Helsingborg

"När åk 6 eleverna började klappa i takt mitt under en dans blev jag så rörd att mina ögon tårades, den här föreställningen når verkligen fram till barnen."
- Sara Sivre, Kultursamordnare Mölndals stad Medverkande: Konstnärlig ledning: Jilda Hallin och Lisa Nilsson Dans och koreografi: Jilda Hallin, Lisa Nilsson och Elise Brewer Dramaturgi och text: Sara Ribbenstedt Producent: Hanna Falk Ljusdesign: Uli Ruchlinski Scenografi: Annika Carlsson Kostym: Klara Helin Musik: Signalverket
Foto: Graham Adey och Anna Stohr
Filmfoto: Amelie Mattisson Chue och Matilda Henningsson 

Föreställningen är producerad med stöd av Kulturrådet, Konstnärsnämnden, Region Skåne och Malmö stad och i residens hos Dans i Blekinge, Dansplats Skog och Danscentrum Syd, i samarbete med RFSU Malmö.

Det handlar om kroppsglädje

Här kommer en hälsning från dansarna Lisa och Jilda som berättar om samarbetet med RFSU som varit utgångspunkt i skapandet av FoF och hur föreställningen kan vara en lättsam och undersökande utgångspunkt i sexualundervisningen.