12 & 13 november
kl 10.00 & kl 13.00
MDT Moderna Dansteatern

DOLLY 

av Or/ELLER


För vem: Gymnasiet
Var: MDT Moderna Dansteatern, Slupskjulsvägen 30
När: 12 november kl 10.00 & kl 13.00
När: 13 november kl 10.00 & kl 13.00
Längd: 45 min + 15 min intro/eftersamtal
Pris: 50 kr inkl Kulanpremien

Alla människor har en sak gemensamt; vi har alla varit där, på insidan av någons kropp! Trots att vi alla har olika erfarenheter av att bli till, att komma till, eller ge liv till nya personer, så är vi ändå sammanbundna i detta;
Livets första kammarspel.

I Dolly har OR/ELLER låtit tre ledstjärnor korsbefrukta verkets tematik - Fåret Dolly - den första klonen, artisten Dolly Parton - kvinnan som fortsatt sin skapelse utanför livmodern, och så dockan, som kommer till liv genom lek och fantasi. Med utgångspunkt i erfarenheter från tiden mellan det första hjärtslaget och det första andetaget, vänder de ut och in på tanken om ett inuti och låter Dolly breda ut sig som en delad horisont.

Med en lekfull men allvarlig koncentration, sätts kroppen och dess rörelse på display. Genom en multiartikulerad dans låter Madeleine Lindh, Anja Arnquist och Sam Huczkowski rörelsens förmåga att blåsa liv, tala för tanken om celldelningens poetik, subjektivitetens utsmetade gränser och en konstruerad tillblivelse i vår samtida värld. Dolly är en dansant fysikalisk verkstad som hämtar inspiration från anatomisk teater, kammarspel och dockteater.

Dolly är inte en föreställning för barn, inte heller en föreställning för vuxna, utan en föreställning för människor mellan 10-99år. 
Tillsammans med MDT Moderna Dansteatern och DANSiSTAN/CIRKUSiSTAN, visas Dolly för gymnasiet.


Credits: Koncept, koreografi: OR/ELLER – Anja Arnquist, Madeleine Lindh Dans: Anja Arnquist, Madeleine Lindh, Sam Huczkowski Dramaturgi: Kristina Hagström Ståhl Scenografi: Johannes Fäst Kostymdesign: Naemi Gustavsson Musikläggning: William Rickman Art direction & grafik, illustration: Sepidar Hosseini Foto: Chrisander Brun Produktion: OR/ELLER  & Nordberg Movement Samproduktion: MDT och Dansinitiativet
Med stöd av: Kulturrådet, Stockholms stad och Region Stockholm, Kalix kommun, Luleå
kommun, Danskonsulent Norrbotten och Region Norrbotten